Blog artikel

Mindfulness is being in peace

door | sep 12, 2017

Being in peace is mindfulness

Mindfulness is being in peace

Mijn definitie van mindfulness is: ‘Totaal bewust zijn in het hier en nu, dingen zien zoals ze werkelijk zijn zonder hierover te oordelen’. Wat komt, komt!

Om mindfulness te bereiken is oefening nodig en het zal niet vanzelf gaan. Niet voor niets wordt er gezegd oefening baart kunst. Leren om je aandacht kwaliteit te geven is tegenwoordig bijna ongewoon. Wordt er door de maatschappij niet van ons verlangd om duizendpoot te zijn? We eisen veel van ons zelf! We hebben altijd tijd tekort en moeten veel.
Zo lang we zo blijven denken zal er ook geen verandering komen. Ten eerste laten we het woord ‘moeten’ schrappen. Kijk wat je echt het belangrijkste vindt deze dag! Geef dan deze activiteiten je volle aandacht.
Bijvoorbeeld eten, naar de sportschool gaan of een wandeling met de hond.

 

Hoe beoefen je mindfulness?

Denk aan het je oefenen in waarnemen. Bijvoorbeeld: hoe aandacht te geven aan de bezigheid die je op dat moment doet. En oefen in het niet oordelen en accepteren.

Laat zijn wat er is en laat gebeuren wat er gebeurt. Er zullen gedachten zijn en irritaties kunnen plaatsvinden. Laat de gedachten zijn voor wat ze zijn en laat ze passeren. Je hoeft er niet op in te gaan of er mee aan de haal te gaan om maar zo te zeggen. In het begin zal dit moeilijk zijn en waarschijnlijk zelfs wat verergeren. Na een tijdje zul je door dagelijkse herhaling ervaren dat dit vruchten afwerpt en dus zal je gemoedstoestand rustiger worden.

Mindfulness bereiken

Mindful zijn kun je oefenen door middel van meditaties.

Bjivoorbeeld:
– loop meditatie (bijv. strandwandeling)
– zitmeditatie
– adem-meditatie
– yoga
– bodyfocus meditatie

 

Hier een mooi filmpje over mindfullness

Zie voor meer tips mijn blog

En hierbij nog een interessant artikel over mindfulness. Enjoy en ik ben benieuwd naar jouw ervaring!