Haptonomische Coaching Vlissingen

 
Maak een afspraak
‘Het leren van de affectiviteit van leven aan jezelf terug te geven’.
 

MomentjeMij Haptonomische Coaching Vlissingen,

Kan haptonomie mij helpen?
Zit jij met een probleem en heeft het indirect te maken met de gebieden van jouw denken, voelen of doen? Lees dan verder en kijk of een haptonomische coaching consult iets voor jou is?

Wat is haptonomie? 
Haptonomie gaat over het maken van een balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen in balans zijn en op elkaar aansluiten zijn we op ons best!

 

 

Bij klachten die te maken hebben met een disharmonie van het voelen, denken of doen, kan een haptonomisch coaching helpen het balans weer te herstellen. Haptonomie heeft dus betrekking op het gevoel en het gevoelsleven, deze worden betrokken bij het opsporen en verhelpen van lichamelijke of psychische klachten/gedragingen (lichaamsbewustwording). 

Bij haptonomische coaching wordt er door bewegingsoefeningen, gesprekken en aanraken de ontwikkeling van het voelende vermogen gestimuleerd. Al voor onze kindertijd is dit vermogen de basis om te kunnen leren.
Door middel van coaching krijg je inzicht in je eigen gedrag en problemen die te maken hebben met het voelen, denken en doen en de balans daartussen. Door het voelend vermogen te ontwikkelen leer je ‘jouw eigen speciale manier’ om anders met een klacht om te gaan.
Naast een balans te creëren tussen voelen, denken en doen gaat het tijdens de coaching in de haptonomische consult ook om ‘willen leren durven’. Gedurende de individuele begeleiding ga je je eigen mogelijkheden, remmingen en beperkingen in samenwerking zien. Het is een vorm van begeleiding waarbij gewerkt wordt aan de persoonlijke ontwikkeling vanuit eigen gevoelsleven. Dit helpt het bewustzijn te vergroten, en helder te krijgen wat jouw kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelingsmogelijkheden zijn!

Zie deze video: Wouter de Graaf, ‘Wat is haptonomie?’

 

Wanneer kan Haptonomische coaching helpen?

In de Haptonomische coaching worden haptische therapie vormen gebruikt als ondersteuning bij problemen zoals:
– stress of burn-out,
– overbelasting,
– dip en depressie
– relatie problemen,
– trauma,
– omgang met conflicten
– gebrek aan zingeving,
– het herkennen van gevoelens,
– omgaan met boosheid,
– grenzen stellen en
– problemen tussen levensfasen.

Is dit wat je zoekt? Maak dan een afspraak voor een intake.

Wil je informatie of een afspraak maken, dan kun je hier contact met mij opnemen. Van harte welkom bij MomentjeMij. Haptonomie Vlissingen.