Yoga Detox

Maak een afspraak

Yoga detox ☀️

 

Op dit moment worden er geen detox kuren gehouden binnenkort wel een Retreat. Wekt dit uw interesse? En heeft u vragen hierover neem gerust contact op via deze contact link. 

Je kunt kiezen uit de 5 daagse of 9 weekse detoxkuur met yogaoefeningen.

 

Een detox in de lente of herfst doen is ideaal!

Een nieuw seizoen is de ideale gelegenheid om je lichaam en geest grondig te reinigen met een detox. Vaak denken we bij zo’n schoonmaak aan de lente, maar ook het begin van de herfst is een mooie gelegenheid om te detoxen. Mijn advies is om dit twee keer per jaar te doen: in het voorjaar en het najaar.

Voordat de winter begint is het goed om je lichaam schoon te maken. In de winter wil je lichaam ervoor zorgen dat je warm blijft en houdt het meer voedingsstoffen (en vet) vast, je lichaam is dan in een soort rust toestand. Daarom is het goed om te zorgen dat jouw lichaam helemaal gezond en schoon is voordat het koude winterseizoen begint!

Waarom een detox in de lente?! De lente is de ontwaking uit de winterstand en wij mensen worden weer actiever. Een prachtige tijd om alles wat zich heeft opgehoopt in het lichaam en geest weer de ruimte te geven.
Een frisse start! Ook leent de lente zich goed voor de detox, omdat we in de winter meer en wat zwaardere voeding tot ons genomen hebben om ons lichaam te verwarmen. Als de zon ons opwarmt, krijgt het lichaam de behoefte om overtollige warmte uit ons lichaam te verwijderen. Door te reinigen kunnen we een nieuwe reset maken en deze warmte en alles wat zich heeft opgehoopt afvoeren. Zo kun je ook de kans op typische lente verschijnselen als verkoudheden, allergieën, voorjaarsmoeheid of hooikoorts tegengaan.
Door de dag te starten met yoga oefeningen wordt dit proces niet alleen ondersteund maar wordt het detoxen ook geïntensiveerd!

Wat doet detoxen spiritueel gezien?
Als we detoxen, ontdoen we ons van de giftige stoffen uit ons lichaam. Veel mensen doen aan detoxen vooral omdat ze weten dat het een goed, vitaal en fris gevoel geeft en omdat ze de ophopingen zoals voedingsresten willen verwijderen. Maar dat is niet het enige goede er aan. Wat we niet zien maar tevens dat goede gevoel geeft is dat ons lichaam ook behoefte heeft aan ontgiften om alle spirituele energieën toe te kunnen laten en te laten stromen.
Waardoor we vastzittende en geblokkeerde energieën, emoties, overtuigingen en gedachten kunnen loslaten. Het positieve resultaat zorgt ervoor dat het letterlijk op alle niveaus door stroomt. Zowel lichamelijk als op ziels- en geestelijk niveau en stimuleert daarom ook je spirituele ontwikkeling.

Wat kun je allemaal verwachten?

Alles gaat via email. Nadat de betaling is voldaan krijg je per email de informatie toegestuurd.

63 daagse detox – voorbereiding/ afbouw – detox recepten – meditatie/ademhaling oefeningen – yoga oefeningen – yoga video – contact momenten – opbouw

5 daagse detox – voorbereiding/ afbouw – detox recepten – yoga oefeningen – opbouw

Welke detoxkuur is het beste voor mij?

 

5 daagse detox
De 5 daagse kuur leent zich goed voor het schoonmaak proces van bijvoorbeeld in de lente of in de herfst.

63 daagse detox
De 9 weekse detoxkuur ofwel 63 daagse kuur is een ander verhaal deze gaat veel dieper. Deze is uitermate geschikt als je een echte diepe reiniging wilt op zowel spiritueel als lichamelijk niveau en als je ook echt een omslag wilt maken. Een verandering in je eet en leef patroon.
Ben jij toe aan een ”Een nieuwe ik”?
Je wilt gezonder voelen en gezonder eten?
Je wilt je vitaler voelen, uit een bepaalde sleur komen, bepaalde terugkomende barrières nu eens klaar mee zijn die tot heden in de weg zaten. Dan is deze kuur een goed begin om sterker te worden en wel die omslag te kunnen maken door een goede basis te leggen van een nieuw begin.

De ervaring is dat door jezelf te reinigen een nieuw begin gemaakt kan worden met een ander insteek en zo je groei bevorderd.
Je voeding is van groot belang op je gevoelsleven. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je fysiek vitaal en krachtig voelt, maar ook krachtig op emotioneel en geestelijk niveau. Voeden gaat alleen verder als alleen het voedsel en de dranken die we nuttigen. Dan denk je natuurlijk aan beweging voor een gezond lichaam, jazeker die ook maar we vergeten vaak een hele belangrijke; ‘de geest’.
De geest moet ook positief gevoed worden. Denk aan ritme, rust en regelmaat. Maar ook wat je in je vrije tijd doet, denk aan: tv kijken, lezen en je omgeving. Dit hoort allemaal tot de voeding die tot je neemt.

”Positieve voeding bevorderd positief voelen, denken en zijn”. 

Een 63 daagse kuur zorgt ervoor dat je tot en met op cel niveau een andere eetgewoonte programmeert en kan integreren. Maar natuurlijk net als andere dingen in het leven als je uiteindelijk klaar met de detoxkuur bent en het toch niet echt wilt kan je ook deze programmering ondermijnen. Net als je het tussendoor af en toe zondigt en het even niet doet. Dit onderbreekt de regelmaat en ondermijnt de programmering ook. Dus het vergt wel een echte wil en een verlangen te willen veranderen.

Wil je ook graag deze 5 daagse of zelfs de 9 weekse detox doen? Dat kan! 
Meld je dan aan via een persoonlijk bericht met je persoonlijke gegevens. Naam, adres en e-mail.

Omdat ik ‘iedereen’ de kans wil geven om lekker schoon & vitaal het voorjaar en najaar te genieten zullen er zowel in voor als najaar detox weken zijn. 

Binnenkort Herfst Detox

Heb je vragen of interesse, neem dan a.u.b. contact op.