Ayurvedische massage

Maak een afspraak

Ayurvedische massage Vlissingen

De letterlijke betekenis van Ayurveda is ‘kennis over het leven’ ofwel juist leven!
De Ayurvedische massage Vlissingen is een massage gebaseerd op de traditionele oosterse geneeskunde. Deze geneeskunde is zesduizend jaar oud en van  holistische aard. Hierbij wordt de mens als één geheel, zonder scheiding van lichamelijke, psychische en emotionele eigenschappen gebaseerd.

De Ayurvedische massage Vlissingen is een zeer ontspannende, energetische massage. Bij de Ayurvedische massage worden massage-technieken en de marmapunten (drukpunten) gebruikt om de balans van lichaam en geest te herstellen. Het neemt emotionele en energetische blokkades weg waardoor de energie weer stromen! Tijdens deze uitgebreide lichaamsmassage wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakte voedende warme olie waardoor er een algehele ontspanning ontstaat. Bij deze massage worden: voeten, benen, armen, handen, borstbeen, borstspieren, buik, gezicht, hoofd, nek, schouders en rug gemasseerd. 

 

Extra mogelijkheid

Bepaal je constitutie: Vata – Pitta – Kapha

Als je weet welk type je bent, kun je vaststellen wat er uit balans is en kun je dit herstellen. Dit kun je herstellen door o.a. aangepaste massage en voeding. Lees meer hierover in het arrangement.

Waarom is voeding zo belangrijk?
Zowel op geestelijk niveau als fysiek niveau beïnvloed voeding onze gesteldheid. Denk hierbij aan vrolijk en vitaal zijn of je juist down en depressief voelen. 

Kun je niets hebben, ben je vaak moe en voel je je snel geïrriteerd of voel jij je juist enorm rustig en geduldig en kun je de hele wereld aan? Hoe jij je voelt, je uithoudingsvermogen, stressgevoelig, speelsheid, de gesteldheid van je organen, de gezondheid van je haar en je lichaam, dit alles komt grotendeels voort uit jouw eetpatroon.

Welke invloed heeft aangepaste massage?
Ayurvedische massage gaat gepaard met olie en het behandelen van marmapunten. Als we weten wat uit balans is kan er met behandelen van de juiste punten in combinatie met de juiste snelheid, druk en olie bij gedragen worden aan een betere balancering.

De Ayurvedische kennis is gebaseerd op vedische geschriften die teruggaan naar 3000 jaar voor Christus. Dit is een holistische leer die in het Westen steeds meer aanhangers heeft omdat velen er baat bij hebben.

De principes van Ayurveda zijn universeel en iedereen die een gelukkig, gezond en inspirerend leven wenst, kan hiervoor de wijsheid van de Ayurveda gebruiken.