Blog artikel

Zalm uit de oven

door | sep 27, 2017

 

Zalm uit de oven met gevulde bolcourgette.

 

 

Ingrediënten:


1 groot stuk zalm
olijfolie
1 tl venkelzaad
0,5 tl cayenne poeder
0,5 tl paprika poeder
2 takjes peterselie
3 takjes dille
1 biologische citroen 

 

Bereiding zalm

 

Voordat je de zalm gaat bereiden zet je de oven aan op 200 graden.
Snij of knip de verse dille- en peterselie takjes fijn.

Marineren: Besprenkel de zalm met biologische olijf olie, maar gebruik niet te veel olie. Houd je duim voor de opening van de fles en druppel voorzichtig over de zalm. Strooi daarna de peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, dille en peterselie over de zalm. Nu even lekker laten intrekken. Doe dit voor minimaal 20 minuten (even afdekken en in de koelkast zetten).

Als de marinade goed is ingetrokken kan de zalm in de oven. Na ongeveer 25minuten is hij klaar. Controleer wel even met een vork of hij mooi gaar is! Ten slotte: bordjes op tafel (evt. al mooi gemaakt met groenten), de zalm op een grote schaal en iedereen kan aanschuiven. Smakelijk eten!

 

 

Tip: Zalm uit de oven serveren met een gevulde bol courgette

 

Snij de courgette open en haal de inhoud eruit. De pitten doe je weg en het vruchtvlees bij de groenten in de pan. Doe de courgette in de oven. Als deze in de oven staan wok je een groentemix. Daarna vul je de courgette met de groentemix die je gewokt hebt.

Een lekkere groentemix voor bij de zalm is bijvoorbeeld; gele paprika, pompoen, vruchtvlees van bolcourgette, zoete aardappelen (ik had zowel de gele als oranje achtige variant) en trostomaatjes. Dit alles door elkaar met wat kaneel, dille, koriander poeder, peper en zout.
Let op! De zoete aardappels eerst voorkoken of in hele kleine stukjes snijden en die eerst wokken voordat de rest in de pan gaat. Zo kan de aardappel wat langer doorwokken en gaar worden. Wok de aardappels en pompoen 10 minuutjes in kokosvet en doe er dan de andere groenten bij. Roerbak snel om en om, doe er een beetje water bij en na 5 minuten is alles gaar. Proef voor de zekerheid zelf even voor.

 

Voor meer lekkere recepten, informatie of tips en alles omtrent health zie mijn blog!