Blog artikel

Ik doe het op mijn manier!??

door | apr 30, 2018

Ik doe het op mijn manier!

Zeg jij ook wel eens ik doe het op mijn manier?

Ik zeker wel…maar waar ik nu achter ben is dat:

We gebruiken onze “vrije wil” vaak verkeerd en deze zetten we in om te kunnen zeggen: ‘dat bepaal ik zelf wel’… of.. ‘Ik doe het op mijn manier’! Bewust of onbewust als een soort verzet.

 

Wat we dan niet gelijk door hebben is dat we VOOR onze vastgeroeste patronen van gedachten of gedragingen kiezen. Wat eigenlijk betekend dat wij slaafs in deze routines blijven hangen…, terwijl de stroom opwaarts een hele andere kant op gaat.
Kiezen voor de stroom opwaarts betekend dat je in het diepe springt en dat is onbekend en in het begin ook moeilijk. En daar heeft ons ego natuurlijk al helemaal geen zin in, dus geeft ons allemaal excuses om deze stap niet te nemen. Soms zelfs de gedachten “ nee hoor ik kan niet, ik heb verantwoordelijkheden”.
En hoe vaak ik dat niet gedacht heb!!!

The Messiah’s Handboek
“De beste manier om verantwoordelijkheid te vermijden is om te zeggen dat je verantwoordelijkheden hebt”.

Maar wat heerlijk als je voelt dat je in de stroom zit. De stroom opwaarts. Je voelt je goed! Deuren gaan open dingen komen op je pad. Het stroomt letterlijk. En tuurlijk hier en daar nog een ego worsteling… ( hoe groter de verandering hoe groter de tests en worsteling)….maar je voelt je al zoveel beter dan daarvoor want van binnen voel en weet je dat deze keuze de juiste is. Het voelt goed!!!

“Join te Dance”

Tips: Zie meer blogs van MomentjeMij. Bijvoorbeeld: Ben jij gelukkig?