Cranio Sacraal massage

Maak een afspraak

Cranio Sacraal massage

Cranio Sacraal massage is een holistische behandelmethode. Deze therapie komt voort uit de osteopathie.
Ik gebruik technieken van de Cranio Sacraal therapie tijdens de massage.

De osteopaat W.G. Sutherland ontdekte het belang van het Cranio Sacrale systeem. De meeste technieken die tegenwoordig gebruikt worden komen van hem.

Het lichaam slaat lichamelijke en emotionele trauma’s op. Vervolgens worden ze opgeslagen in een zogenaamde energiecyste. Dit kan op den duur klachten veroorzaken. Tijdens een Cranio Sacraalsessie behandel ik zo’n cyste.

Massage behandeling

Bij de behandeling worden de handen zacht en losjes op het lichaam gelegd. En bewegen mee met het Cranio Sacrale ritme. Hierdoor worden verstoringen in het ritme waargenomen. Je kunt dit zelf ook voelen. Dit voelt dan warm, stroef stroperig of harder aan dan andere delen van het lichaam. Door dit gebied te behandelen kan de doorstroming weer op gang komen en ruimte gecreëerd worden. 

Stillpoint 
Gedurende de behandeling kan het Cranio Sacrale systeem stil komen te liggen. Dit wordt ook wel een stillpoint genoemd. Je kunt dan in een diepe slaap terecht komen, waarbij herstel en heling plaats vinden. Hierbij gaat het lichaam diep van binnen een proces aan. Waardoor een tijdloze heilzame rust plaats vindt.

Meer informatie? U kunt contact opnemen via de link hieronder                                         

 

Specifieke behandelpunten
De meest voorkomende behandelpunten zijn het hoofd, de wervelkolom en het bekken. De werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam worden hierdoor gestimuleerd. Tevens verbetert de beweeglijkheid van het weefsel en neemt de vitaliteit toe. Ook wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer geactiveerd. Hierdoor krijgt het hele lijf een boost. Natuurlijk zullen andere punten die aandacht vragen ook behandeld worden.

Deze behandeling is goed voor iedereen. Want deze behandeling biedt iedereen wat hij of zij nodig heeft!